dimecres, 15 d’octubre del 2008

Per què l'Aplec?

apostem pel decreixement!

L’Aplec del Sénia és una trobada anual perquè la gent del Sénia puguem debatre sobre el nostre futur i de quina manera podem lluitar per defensar el nostre territori. Són moltes les agressions que rebem, any rere any, per interessos econòmics degut al sistema capitalista actual.

El transvasament del riu Ebre, abocadors com el de Càlig, cementiris nuclears, camps de golf, parcs eòlics a pocs metres de la platja, Plantes de Gas a zones protegides, especuladors que intenten destrossar el parc natural de la Tinença de Benifassà...

Mentrestant, la majoria dels nostres pobles ens veiem mancats d'infraestructures bàsiques com ara educatives i de sanitat. I és que només a Vinaròs tenim actualment tres escoles i un institut amb barracons, tenim ultrasaturat l'únic ambulatori local i també l'únic hospital a nivell comarcal que existeix. Mentrestant, uns especulen amb interessos purament econòmics, tots ens veiem privats d'una educació i una sanitat digna, és per reflexionar-hi.

Per a fer això cal trobar-nos i coneixer-nos, per a poder unir forces i defensar-nos, per tot això un any més us convidem a gaudir de la festa reivindicativa del Sénia.