dilluns, 1 de setembre del 2008

Aplec2008

31 d'octubre i 1 de novembre a Ulldecona
apostem pel decreixement!

L’Aplec del Sénia és una trobada annual perquè la gent del Sénia puguem debatre sobre el nostre futur i de quina manera podem lluitar per defensar el nostre territori. Són moltes les agressions que rebem, any rere any, per interessos econòmics degut al sistema capitalista actual. El transvasament del riu Ebre, abocadors com el de càlig, cementiris nuclears, camps de golf, parcs eòlics a pocs metres de la platja, plantes de gas a zones protegides, especuladors que intenten destrossar el parc natural de la Tinença de Benifassà...

Mentrestant, la majoria dels nostres pobles ens veiem mancats d'infraestructures bàsiques com ara educatives i de sanitat. I és que només a Vinaròs tenim actualment tres escoles i un institut amb barracons, tenim ultrasaturat l'únic ambulatori local i també l'únic hospital a nivell comarcal que existeix. Mentres uns especulen amb interessos purament econòmics, tots ens veiem privats d'una educació i una sanitat digna, és per reflexionar-hi.

Per a fer això cal trobar-nos i coneixer-nos, per a poder unir forces i defensar-nos, per tot això un any més us convidem a gaudir de la festa reivindicativa del Sénia.

L'Aplec 2008 ve carregat d'activitats repartides en dos intensos dies.

Divendres 31 d'octubre, volem recuperar la tradicional castanyada i per això hem organitzat una festa popular. Tot començarà a les 20h amb una xerrada presentació per als qui encara no coneguin el projecte de la Comarca del Sénia. En acabar i acompanyats per diverses colles de grallers de la comarca muntarem un sopar a preus molt populars incloent una cremaeta final que ens ajudarà a digerir el sopar i a introduir-nos a la festa. La festa la continuaran els grallers que donaran pas als concerts de nit, amb Almorranes Garrapinyaes que vindran des de La Plana Baixa per presentar-nos les seves cançons reivindicatives i festives, i alguna que altra versió mítica interpretada des del seu punt de vista. També donarem oportunitat a dos grups que toquen des de fa aproximadament un any i que comencen amb molta força, Asalto Armado des d'Alcanar i Orgull de Classe de la Vall d'Uixó.

Dissabte 1 de novembre, començarem la jornada amb dues activitats culturals. La primera serà una excursió guiada al Castell d'Ulldecona per a tots aquells que encara no hagin tingut la oportunitat de visitar-lo i per als qui els vingue de gust tornar-hi. La segona activitat interessant serà la exhibició de pilota valenciana que es durà a terme per la tarde, un esport tradicional que no es pot deixar perdre... Més tard, hem organitzat com a activitat central i més important: la I Taula Rodona del Sénia. Pretenem reunir a totes aquelles associacions i entitats que lluiten per defensar el nostre territori per començar un debat, des dels diferents punts de vista, i poder així iniciar un contacte per analitzar les problemàtiques que afecten a cada població en concret i a la comarca en general. Pensem que podem unir forces i lluitar conjuntament aconseguint millors resultats. Després i per recuperar forces encendrem foc i prepararem brases perquè tots puguem sopar, pots portar-te el menjar de casa i torrar-lo allí o bé comprar-lo a l'organització.

Seguidament i per tancar aquesta 4a edició de l'Aplec del Sénia, hem preparat un gran concert amb la Gossa Sorda com a cap de cartell i grups de diversos estils musicals per a tots els gustos. Escak al Rei, un grup novell del sud amb cançons pròpies, versions i sobretot moltes ganes. Desperta Ferro, un dels grups referents d'Oi! català des de Sabadell i com no, Culs Cults d'Ulldecona no podia faltar per ficar el punt i final fins l'any que ve amb el seu repertori d'ska i reagge que ja ens van mostrar l'any passat a Alcanar.